torstai 6. huhtikuuta 2017

Pitsiä ja pinkkiäTänään aloitettiin ensimmäisten verhojen väsääminen. Materiaaleiksi löytyi minun vanha pitsimekko, grillitikkuja pätkäistynä ja puuhelmet päihin liimaten. Verhot kiinnitin seinään tarranauhalla, jotta ne voi joskus vaihtaakin jos haluaa. Toinen kätevä systeemi olisi pienet magneettilevyt, mutta semmoisia meillä ei nyt tähän hätään ollut. Tarranauhaa mulla onkin varmaan loppuiäkseni kun vanhan kangaskaupan kellarimyynnistä ostin sitä  25 metriä vitosella! Ei ihan heti lopu...

Oikeastaan pupuperheen talossa ei tällä hetkellä olekaan kuin kolme ikkunaa eli keittiön ikkuna on vielä verhoittamatta. Vielä täytyy käydä kangasvarastoja läpi mikä olisi sinne sopivin kuosi tai väri. Tämä päivä menikin itsellä enemmän flunssassa vain lorvailuun ja tämmöinen pikkunäpertäminen oli ihan mukavaa (tyttö intoutui samalla tekemään parit rannekorut kun helmipakin näki...).


Isoon sänkyyn valmistui myös päiväpeitto. Leikkasin palasen vanhasta lakanasta jota olen muuten jo käyttänyt tiipiiteltan (ihmiskokoisen sellaisen) vuorikankaaksi. Reunat ompelin muutamalla tikillä ettei rispaannu. Tuo sänky on tehty kahdesta hopealusikkarasiasta liimattuna yhteen, ainut että huomasin sävyeron vasta valmistuksen jälkeen... saanee varmaan maalia tai jotain joskus. Tai sitten joskus kun saa idean niin valmistaa hieman pienemmän vuoteen, tuo on kyllä hurjan iso taloon...


Mattoja uupuu vielä talosta, mutta pariin huoneeseen on löytynyt matoiksi virkatut lasinaluset, jotka muistaakseni äitini on joskus tehnyt. Käyttöä löytyi. ;)Tyttöni mielestä tuo yläkuvan huone on pikkupupujen oma valtakunta. Minä olin suunnitellut sitä aikuisten makuuhuoneeksi, mutta niin vain aikuiset joutuivat tyytymään aulassa nukkumaan. Jospa joskus saisi vielä laajennuksen tehtyä.

Muuten talossa näyttää nyt (niillä mitä on) sisustettuna tältä:


Osa huonekaluista, esim keittiössä, on kohtuuttoman suuria. Mutta kyllä ne ensihätään leikeissä kelpaa, tilapäisesti kunnes paremmat löydetään. Lidlistä joskus ostin ne ennen koko nukketaloa. Wc:n kalusteet on peräisin Sylvanian familyltä (hyvänkokoiset) ja jättiläiskiikkutuoli Sinellistä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti