keskiviikko 5. huhtikuuta 2017

Vihdoin seinät ja lattiat valmiit (projekti jatkuu siis)Heissan! Meillä on ollut nukkekotiprojekti hieman pidemmän aikaa jäissä, koska ensimmäisten tapettien jälkeen tyttö halusi päästä jo leikkimään sillä. Joten kasasin tuolloin talon keskeneräisenä ja niinpä rempan jatkaminen tuntui hurjan työläältä aina... Lisäksi eteisen lattia vaati hieman hermolepoa, koska se ei meinannut sitten millään luonnistua. Nyt tauon jälkeen sehän onnistui melko hyvinkin...

Tällä viikolla olen ollut kotona sairaan lapsen kanssa, joten oli ylimääräistä aikaa... Purettiin talo osiin (tyttö sanoi että äiti rikkoi sen..) ja teinkin yhden päivän aikana kaikki seinät ja lattiat loppuun! Hups. Mutta onpahan tehty ja saatiin talo ajallaan takaisin käyttökuntoon. Huojentavaa kun yksi keskeneräinen asia poissa mielestä. Kauheasti olisi kyllä ideoita taas pääkopassa ja enköhän tänne blogiinkin yritä taas tarinoida meidän talon elämästä.

Nyt on etsinnöissä alakerta... ja pihakin on suunnitelmissa. ;)


Tämä eteisen lankkulattia valmistui jäätelötikuista joita napsin pihtileikkureilla lyhyemmiksi. Liimattiin erikeepperillä ja maalattiin valkoiseksi. Hieman meinasi tulla ongelmia oviaukkojen suhteen mutta mattoveitsellä sain pienet koloset kaiverrettua jo liimattuihin tikkuihin.Yläkerta ja muut lattiapinnat saivat ylleen samaa vaaleanharmaata puukuviota d-c-fixillä. Nämä lattiat oli oikeastaan talon helpoin osuus... seinissä täytyi huomioida pistokereiät ja muutenkin seinän muoto.Seinissä olen käyttänyt kirppareilta löytämiäni jämätapetteja ja Sinellistä ostettuja askartelupapereita. Tapetit on myös liimattu erikeepperillä ja liimauksen lomassa pistokereiät avattu parsinneulalla ettei jää piiloon. Halusin taloon mustavalkoista teemaa, mutta kylpyhuoneeseen tehtiin sitten väriäkin delfiinitapetilla. Jos sen alakerran jostain löydän vielä remppakäden alle, niin sinne tulee sitten väriäkin koska olisi suunnitelmissa lastenhuone sinne pupulapsille.


Keittiö sai jo seinälle paria taulua. Kuvat leikattu lehdestä, liimattu valkoisen kartongin päälle ja kontaktiliimalla kiinnitetty ketjua. Grillitikuista leikkasin tapit ja liimasin kontaktiliimalla taulunpidikkeiksi. Samalla systeemillä voisi lisää tauluja taloon. Hyllyjä tarvitsee tehdä myös seinille. 

Kaikkea pientä kivaa tulossa siis. Nähdään!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti